Brčko: U ponedeljak počinje drugo polugodište

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Zoran Bulativić potvrdio je danas da će nastavni proces u drugom polugodištu početi nesmetano u ponedeljak 17. januara ove godine.

“Nismo se opredjelili da nastavu ne počnemo na vrijeme jer smatramo da epidemiološka situacija nije toliko zabrinjavajuća”, rekao je Bulatović.

On je dodao da od 6.000 učenika osnovnih škola u distriktu njih 30 su ili u izolaciji ili pozitivni, dok se za 70 učenika od 2.700 iz srednjih škola zna da su ili pozitivni ili u izolaciji.

Govoreći o nastavnom kadru Šef vladinog Odjeljenja za obrazovanje rekao je da je oko 35 nastavnika u izolaciji ili pozitivno i da prema njegovom mišljenju „svi ti podaci nisu zabrinjavajući“.

„Mi stojimo na stanovištu i zastupamo tezu da se najkvalitetnija nastava odvija u učionici. Imaćemo sigurno van stroja i nastavnika i učenika, ali i dalje smatramo da se treba održati redovan nastavni proces“, istakao je Bulatović.

On je pohvalio sve zaposlene u obrazovanju kojih prema njegovim riječima ima više od 65 posto vakcinisanih i pozvao sve one koji to nisu da što prije učine.

Upitan da prokomentariše ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u distriktu, da li će se nastava prekinuti, Bulatović je pojasnio da će se zajedno o tome odlučivati na Kriznom štabu i da se sigurno neće rizikovati ugrožavanje zdravlja učenika i nastavnika i da će se u tom slučaju nastava prekinuti.

On je rekao da postoje preporuke i procedure koje su donesene početkom školske godine, a koje podrazumjevaju nošenjenje zaštitnih maski i održavanje distance i apelovao na sve zaposlene, učenike i roditelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Bulatović je takođe potvrdio da je obezbjeđen prevoz učenika kao i u prvom polugodištu i da sve škole imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava kao i energenata za nesmetan rad.

(radiobrcko.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!