Flota Civilne zaštite Republike Srpske od danas ima helikopter „Bell 206 B“

Ugovor o kupoprodaji helikoptera „Bell 206 B“ MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske danas su potpisali državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić i v. d. direktora Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović.

 

Jocić je kazao da je Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvek biti tu da pomogne građanima Srpske i da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsjednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da je realizacija kupoprodaje helikoptera samo potvrda ove izuzetne saradnje, te da je flota Republičke uprave civilne zaštite RS od danas je bogatija za letjelicu koja će umnogome pomoći i građanima Srpske u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa.

-Veliki šumski požar koji je pre samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputilo pomoć, pokazao je u kojoj meri je značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije. Bezbednost svakog građanina Republike Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Republike Srbije – rekao je Jocić.

Dodao je da je MUP Srbije, zahvaljujući odgovornoj politici predsjednika države, značajno ojačao svoju flotu, da danas raspolaže sa eskadrilom novih helikoptera različitih tipova, da je pet letjelica opremljeno sa pet vedara za gašenje požara, i da je u mogućnosti da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, naročito svojim sunarodnicima sa druge strane Drine.

-Helikopter koji je danas postao vlasništvo Republike Srpske i koji će vrlo brzo biti isporučen, u značajnoj meri će uvećati operativne sposobnosti Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, a građani Srpske će se osećati bezbednije. Srbija je uvek tu da pomogne – dodao je Jocić.

Državni sekretar je istakao da su razvoj Srpske i bolji život i bezbjednost građana značajni koliko i razvoj i bolji život i bezbjednost građana Srbije.

-Samo u poslednjih godinu, odlukom ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina MUP Srbije je opštini Ribnik donirao vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a Srpske neophodnu opremu za službene konje, pripadnici policije Srpske se zajedno obučavaju sa pripadnicima srpske policije, zajedno vežbaju. Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Srbija je uvek tu da pomogne – naveo je Jocić.

Novitović je izjavio da godinama unazad postoji izuzetna saradnja sa Sektorom za vanredne situacije, Helikopterskom jedinicom i MUP-om Srbije.

-Naša saradnja se unapređuje i razvija. Nama je obaveza i zadatak da u vremenu ispred nas taj stepen saradnje i operativnosti podignemo na viši nivo. Upravo potpisivanjem današnjeg ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije idemo ka tom cilju – naveo je Novitović.

(Glas Srpske, foto MUP Srbije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!