Kadeti „Jedinstva Brčko“ donijeli radost klubu

Muški odbojkaški klub Jedinstvo Brčko distrikt bio je suočen nizom poteškoća i proteklom prvenstvo u Premijer ligi BiH.

Na startu prvenstva imali su kvalitetan tim i dobre rezultate.

Aspiracije su bile vratiti raniju slavu kluba.

No, uslijedili problemi financijske prirode i ekipa se osula.

Ambiciozni treneri Edin Baković, trener mlađih uzrasta Miloš Mitrović i predsjednik kluba su vidjeli da samo mladi igrač kadeti mogu u takvoj situaciji mogu biti oslonac.

Tako je i bilo sa mladima su nastavili prvenstvo i uspješno ga okončali i sačuvali mjesto u elitnom društvu BiH odbojke.

Upravo ova generacija MOK „Jedinstvo Brčko“ je potvrdila svoju vrijednost na Kadetskom prvenstvu Odbojkaškog saveza Federacije BiH osvajanjem prvog mjesta i tako stekla pravo igranja za prvaka Odbojkaškog saveza BiH.

Kadetska ekipa Jedinstva je na državnom prvenstvu u Bijeljini u polufinalu pobijedila Radnik 3 : 1, u drugoj polufinalnoj utakmici  je OK Ljubinje pobijedilo OK Kakanj 78 3 : 0, a u finalu je MOK Jedinstvo bio uspješniji od OK  Ljubinje 3 : 2.

Ova ekipa je  osvojila zlatne medalje i pobjednički pehar: Srđan Mitrović (kapetan ekipe), Ognjen Mitrović, Filip Mihajlović, Emir Pezerović, Rahman Ćorić ( libero), Amar Spahić, Nikola Đurić, Mihailo Ćirković, Anil Isić, Stefan Popić, Timur Mujanović, Anel Mujkić, Oliver Stupar, Aleksa Đokić, Haris Pezerović.

Trener: Miloš Mitrović. Radost osvojenih zlatnih medalja i pobjedničkog pehara mladi igrači su podijelili sa svojim roditeljima i prijateljima koji su ih bodrili u Bijeljini na svakoj utakmici, a posebno na onoj odlučujućoj  finalnoj.

(RadioBrčko)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!