Mladi košarkaši samoinicijativno uređuju teren

Grupa od sedam mladih košarkaša samoinicijativno je prikupila sredstva u iznosu od 340,00 KM i otpočela sa farbanjem podloge bojom za beton i uređenjem košarkaškog igrališta u ulici Branislava Nušića u centru grada.

Mladi košarkaši već pet godina zaredom svako ljeto samoinicijativno uređuju košarkaško igralište u centru grada, tako što vlastitim sredstvima i nesebičnoj pomoći građana ofarbaju podlogu i nabave opremu za ovo igralište i na taj način, kako kažu, žele da privuku i potaknu mlade ljude da se bave ovim sportom.

Jedan od inicijatora ovih aktivnosti je i osamnaestogodišnji Admir Delić koji kaže da sa svojim drugovima provodi dosta vremena na ovom igralištu i smatra ga „drugom kućom“, te su se iz tih razloga odlučili da ga urede. On je dodao da im nedostaje nešto manje od 500,00 KM da bi cjelokupno igralište u potpunosti sredili.

„Nedostaje nam crvena i crna farba za beton da bi završili započeti posao i nadamo se da ćemo u roku od tri dana okončati uređenje igrališta,“ kaže Mihaela.

Njen drug Daris zahvalio se u ime mladih košarkaša svim ljudima dobre volje koji su podržali ovu inicijativu, a posebno gospođi iz SAD-a koja ih je putem društvenih mreža kontaktirala i donirala im sredstva za realizaciju ove akcije.

Mladi ističu kako su svjesni da uređuju javnu površinu i s tim u vezi već su preduzeli određene korake kako bi ovo uređenje bilo u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Iz jedne brčanske firme koja se bavi distribucijom najkvalitetnijih boja za beton i podloga o njihovim prednostima Ljubiša Jelić kaže da je ona odlična za sportske terene jer štiti podlogu od habanja, dekorativna i dobra je kod takozvanog sportskog proklizavanja i sprečava teže povrede.

Na licu mjesta zatekli smo i Vladimira Avramovića koji je došao da se lično uvjeri i pita mlade košarkaše kako im može pomoći.

Naši sugrađani podržavaju ovakve i slične akcije koje mladi ljudi preduzimaju, ali se pitaju zašto to finansiraju vlastitim sredstvima.

(radiobrcko.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!