Optužen policijski inspektor iz Bijeljine, od sugrađanina tražio 40.000 KM kako bi ga zaštitio od “moćnog čovjeka”

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv kriminalističkog inspektora iz Bijeljine Dalibora Bošnjakovića zbog krivičnog djela primanje mita.

Optuženi se tereti da je u decembru 2021. godine telefonom pozvao Ž. D., a kojeg je od ranije poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv M.N. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, i koju je vodio Bošnjaković.
 

 

Dogovorio je da se nađe sa Ž.D. na jednoj pumpi u Bijeljini.
 
“Oštećenom Ž.D. je predstavio da mu “moćan čovjek” M.N. ugrožava život, kao i živote članova njegove porodice, što je kod oštećenog izazvalo strah i bojazan za ličnu i bezbjednost porodice. Nakon toga je optuženi od njega zahtijevao da mu preda novac u iznosu od 40.000 КM kako bi ga on za uzvrat zaštitio od M.N. iako kao policijski službenik, po službenoj dužnosti, morao preduzeti sve da zaštiti život i bezbjednost oštećenog i njegove porodice kao građana”, stoji u optužnici.
 
Dodaje se da mu je dan kasnije oštećeni predao bijelu kovertu u kojoj se nalazilo ukupno 10.000 КM.
“Nakon toga je optuženi u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i ličnim kontaktima od oštećenog zahtijevao da mu preda još 30.000 КM”, dodaje se.
 
Potom ga je kontaktirao 15. februara 2022. godine sa istom pričom, a kada su se našli na benzinskoj pumpi u Bijeljini, Ž.D. mu je predao kovertu sa 10.000 KM u označenim novčanicama.
 
“Neposredno nakon prijema novca, optuženog Dalibora Bošnjakovića uhapsili su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet”, stoji u optužnici.
(mondo.ba)
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!