Pokažimo da imamo veliko srce: Martin Lav nastavlja borbu, ali mu je potrebna naša pomoć

Martinu Lavu Nikoliću (2022. godište) potrebna je naša pomoć.

Martin Lav je rođen u 38. nedjelji trudnoće, a po rođenju je zbog respiratornog distresa i sumnje na urođenu srčanu manu hospitalizovan na Institutu za majku i dijete. Ustanovljeno je da ima otvoren duktus, plućnu hipertenziju, umanjene bubrege, generalizovanu hipotoniju, kao i neonatalne konvulzije. Zbog specifičnog izgleda lica odmah su započete genetske analize.

Martin tokom prve godine života dobija više vrsta epileptičnih napada i oblika epilepsije koje se teško kontrolišu lijekovima zbog čega je više puta hospitalizovan. MRI je ukazao na redukovanu bijelu moždanu masu i proširene komore. Martinov psihomotorni razvoj je ozbiljno usporen.

Sa 11 mjeseci dobija dijagnozu veoma progresivnog i opasnog sindroma Schinzel-Giedion od koga boluje samo pedesetak djece na svijetu, a kod nas je Martin jedino dijete. Schinzel-Giedionov sindrom je teško stanje koje utiče na mnoge sisteme tijela, a znaci i simptomi ovog stanja uključuju karakteristične crte lica, neurološke probleme i abnormalnosti organa i kostiju. Martin još uvijek nema kontrolu nad vratom i ne prati pogledom. Uz epilepsiju i otežano hranjenje, problemi sa bubrezima su još uvijek prisutni, a zbog nepokretnosti počinju i problemi sa plućima kao i deformiteti kostiju.

Martinu su neophodne fizikalne terapije i rehabilitacija, odgovarajuća pomagala i uređaji da bi se usporio progres bolesti, očuvalo zdravlje i život kako bi mogao da ode na liječenje u Kanadu kada lijek bude spreman.

Potrebna su mu novčana sredstva i za hiperbaričnu komoru, terapiju matičnim ćelijama, specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja, piše Kurir.

Za Martinovo pravo na život! Budimo humani!

Prvi osmijeh

Prije nekoliko mjeseci Martinova mama se oglasila ushićena jer je svom djetetu prvi put vidjela osmijeh.

Ne možete ni da zamislite našu radost kada smo prije neki dan doživjeli ovo. Da, dobri ljudi, doživjeli smo da se Martin glasno obraduje! Uz smijeh! Prvi put! Čujete li? Vera i upornost dovode do čuda! – navodi mama Martina Lava u videu objavljenom na Instagram nalogu Za Martinovo pravo na život.

Pomozimo Martinu Lavu!

Martin Lav Nikolić

FOTO: BUDI HUMAN

SMS porukom:

1503 na broj 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670866-23

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671337-65

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji:

NBS IPS QR kod

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

 

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!