UPOZORENJE: Najava vrlo obilnih padavina! Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka i značajan porast vodostaja većih rijeka

Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, od ponedjeljka 16. januara do petka 20. januara 2023. godine očekuju se vrlo obilne padavine na području Hercegovine, gornjeg Podrinja i sarajevsko-romanijske regije, kao i na zapadu Republike Srpske, a posebno obilne padavine u tom periodu očekuju se na području Crne Gore.
Zbog obilnih padavina očekuje se nagli porast bujičnih vodotoka kao i značajan rast vodostaja većih rijeka u Republici Srpskoj.

Posebno zabrinjava prognoza vrlo obilnih padavina u Crnoj Gori, zbog čega je moguć ekstremni porast vodostaja u slivu rijeke Drine.

Javna ustanova „Vode Srpske“ poziva na oprez stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja svih neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su i mogućnost korekcije najavljenih količina padavina u zavisnosti od daljeg kretanja prognostičkih modela, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

(Izvor: VODE SRPSKE)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This will close in 8 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MojaSrpska.com !!